top of page
  • Forfatterens bildeEileen

Altså beklager! Beklager til alle dere der ute som begynte å følge bloggen min, og som sitter hjemme og lurer på hvordan ståa er i min prosjektverden. Det kommer en liten oppdatering her nå, også lover jeg å følge opp mye oftere i tiden fremover -for nå skjer det nye spennende ting!


Først må jeg få innrømme at tiden siden i fjor sommer og frem til nå -har vært tung. Veldig tung. Både psykisk og fysisk har jeg vært igjennom en del tøffe tak både privat og i jobbsammenheng. Og for oss som er alene og ikke har noen å lene oss på når det butter i mot -ja,vi er bare nødt til å ta tak i oss selv. I`m not a superwoman, selv om jeg ofte har hatt sterke ønsker om det, -derfor glipper det noen ganger. Det blir rett og slett for tungt innimellom selv for en godt rutinert og oppegående person som meg selv, og jeg må slippe taket litt. Jeg må tillate meg å lytte mer til min egen kropp og sinn. Disse periodene handler det ikke stort om å "leve" dette livet jeg er født inn i, -men å "overleve" hverdagen for meg selv og de nærmeste jeg har rundt meg. De viktigste tingene kommer først, også får man prioritere de tingene som det er et snev av overskudd til -i de små ledige stundene. Jeg har derfor ikke hatt igjen noe overskudd å bruke på blogging den siste tiden, da energioverskuddet har gått til de viktigere tingene i livet.


MEN jeg har brukt tiden godt på å rekonvalesere meg selv, som det heter så fint, og er nå inne i en bedre periode av livet igjen. Jeg har jobbet meg igjennom all motgangen og føler meg sterkere enn på lenge. Den tunge vinteren er forbi og det er vår i anmarsj, jeg elsker ungene mine like mye som alltid, sola titter frem og varmer nye fregner på nesa mi -og jeg har et nytt prosjekt på gang. Livet leker igjen!Først noe tilbake i tid:

Det er sikkert mange av dere som følger meg, som lurer på hvordan det har gått med prosjektet tømmerhus i Stensengdalen. Beklageligvis gikk det ikke den veien jeg hadde håpet.


Innsamlings kampanjen som ble opprettet via Startskudd, ga dessverre ikke mye penger i kassa. Søknaden om tilskudd fra Kulturminnefondet ble avslått -grunnet at de allerede hadde gitt så mye midler til denne typen prosjekter i Innlandet det året. Helst så ønsker de kun å støtte alle de byggene som får leve videre der de er bygget opp fra grunnen. Dette tømmerhuset i mitt prosjekt skulle plukkes ned og flyttes på. Det finnes et unntak i reglene hos Kulturminnefondet, som sier at de kan gi støtte for forflytning -hvis alternativet er at bygget må rives. Men da hadde de altså ikke mere midler igjen til å kunne støtte dette prosjektet. Det ble fra min side brukt mye tid og ressurser på å prøve få det til, men siden tilskudd uteble og det ikke var penger i egen kasse, var det ikke mulig å få sluttført prosjektet.

Fullmakten jeg hadde fra huseier gjaldt å flytte på bygningen innen en gitt tidsramme. Og da det ikke var mulig å få til dette, måtte jeg trekke meg fra hele prosjektet og gi ansvaret tilbake til den opprinnelige eieren. Hva han har tenkt å gjøre med bygget selv ønsker han ikke å fortelle noe om. Men jeg håper sterkt av hele mitt hjerte at han bevarer dette fine bygget som har så mye sjel og historie, som går langt tilbake i hans eget slektskap.
DA kjenner jeg meg ferdig med prosjekt Stensengdalen -og er snart klar for et nytt!

Det nye prosjektet er veldig reelt og en av tidenes. Så for dere som fortsatt henger med -lov meg å fortsatt titte innom bloggen min av og til da:)139 visninger0 kommentarer
  • Forfatterens bildeEileen

Oppdatert: 21. mar.

Bare èn ting av gangen har jeg lært. Men nytter ikke det med meg. Jeg har alltid hundre prosjekter gående på en gang -pluss enda litt til. Sikkert flere som kjenner seg igjen.

Det være seg alt fra hundre strikkeprosjekter i alle farger og fasonger, til drivvedprodukter som produseres hjemme i kjelleren. Kjelleren er fristedet mitt. Her går jeg ned når jeg trenger en pause fra hverdagen. Hamre løs og få ut litt frustrasjon. Men ikke nødvendigvis. Her trer kreativiteten frem og skapergleden vises i alle de ferdigstilte prosjektene.


Jeg bygger drivhus av gamle vinduer i hagen. Og det er en selvfølge her hjemme hvertfall -å servere hjemmebakst til kaffepausen. Da må det bakes. Det bakes aldri liten porsjon må du tro. Alltid nok til å fylle på litt i fryseren i tilfelle jeg skulle bli fysen på noe godt. Gjerne sene kvelder etter minstemann har lagt seg og jobbinga er unnagjort. Når jeg syns jeg har fortjent litt ekstra ;)


Jeg simpelthen elsker hvetebakst -helst med vaniljekrem og masse melis. Ungene forguder marengsrullekake med bær, samt alles favoritt -brownie med jordbær og marengs på toppen. De går igjen i alle bursdager og. Men hva med en deilig plommesmuldrepai med is. Eller vannbakkels med krem og bringebær.Innimellom slagene med allerede pågående prosjekter, er det alltids tid til litt innvendig overflatebehandling. Samt at plenen skal fylles ut, og det skal lages inngjerding ute til kaninene. Skulle kanskje klippet denne plenen og.

Plenen klipper jeg gjerne en varm solskinnsdag. Med bikinien på slår jeg to fluer i en smekk. Bikini + svette+sol = sommerens brunfarge. Jeg har jo aldri tid til å slenge meg ned på solsenga og nyte de fine sommerdagene. Da gjelder det å være kreativ og løsningsorientert.

Funker hver gang.
Jeg hadde en helsikes jobb med senga til minstemann. Men så fantastisk gøy!

Det å bygge tretopphytte inne var et morsomt prosjekt. Bringe naturen inn -for hvorfor nyte den bare utendørs? Rustikk værutsatt treverk, fugl, og elg. Dette er naturens eie, men som like fint kan bli en god opplevelse innomhus. Bare ikke i levende format vel å merke.


Husker godt hvor jeg fant plankene som er bygget i fronten på hytta. Jeg kom over en gammel værbitt pall langs Mjøsa som jeg syns hadde et veldig fint preg. Men plankene satt dønn fast, og jeg kunne ikke få løs plankene med det verktøyet jeg hadde med meg. Jeg dro tilbake neste dag -med drillen min. Skrudde løs hver og en planke og tok de med hjem.

Folk trodde jeg hadde blitt gal!

Men sammen med det gamle fuglehuset fra hagen som ungene hadde ivaretatt, et elggevir fått av ei go venninne samt en eldgammel vindusramme jeg hadde stående -ble senga tidenes kuleste. Syns jeg da.


Men mye av det kule tar dessverre slutt noen ganger. Nå har minstemann naturlig nok vokst fra tretopphytta, og er ikke så gira på hyttelek lenger. Nå frister det mer med en "enklere" og større seng. Da er det bare å finne frem drillen igjen da. Reversere hele oppbyggingen jeg hadde for en stund siden. Tilbake til det opprinnelige. Jeg begynner å bli dreven med drillen nå.

Om ikke sønnen var den som hadde mest lyst på denne tretopphytta -men mer det att a mor sjøl hadde lyst til å bygge en. Så fikk vi da stor glede av den en liten stund.Drivhuset skulle hatt et strøk maling... Men jeg må bare innse at jeg ikke rekker med det i år. Og de stakkars kaninene må en stund til klare seg med det 3 etasjes selvbygde huset inne i kjelleren -under trappa. Etter opptørking av den 3 vannskaden hjemmet i år, og selv lagt nytt gulv på et av rommene som det var vannskade på tidligere i sommer, nedpakking, utvask og utflytting av 120 kvm 1 etg, rekker jeg nok ikke flere større prosjekter før snøen kommer. Kjære vene. Jeg er jo under etablering av egen bedrift også. Håpet er jo at det vil bli mange kommende prosjekter inn til bedriften -bare i noe større omfang. Så vil tiden vise da om jeg klarer å holde meg til èn ting av gangen.


Trenger å prioritere tiden min bedre fremover. Fokusere på de riktige tingene. Så nå går jeg inn i en ny epoke med å bo i minihus. Miniminihus. Ass in one room.

Fantastisk spennende tid i vente.


Men over til neste prosjekt. Skulle gjerne strikket ferdig den kofta jeg begynte på i fjor.....

188 visninger0 kommentarer

Oppdatert: 2. sep. 2021


Her ser dere høstens store dugnad på boligfronten. Dette koselige gamle tømmerhuset fra 1800 tall kommer til å bli revet ned neste vår, om ikke VI går sammen for å gi det nytt liv på et annet sted.


Bli med å bidra på kampanjen som er opprettet via Startskudd.

Klikk på lenken her og du kommer direkte til crowdfoundingen:

http://fnd.uz/eilaredesign


På forhånd takk!

Hele prosessen i prosjektet vil bli blogget her på hjemmesiden. Så følg med for videre oppdateringer.329 visninger0 kommentarer
1/2
  • icons8-facebook-64
  • icons8-instagram-64
  • icons8-mail-64
  • icons8-phone-64
bottom of page