top of page
  • Forfatterens bildeEileen

Èn ting av gangen!

Oppdatert: 21. mar. 2023

Bare èn ting av gangen har jeg lært. Men nytter ikke det med meg. Jeg har alltid hundre prosjekter gående på en gang -pluss enda litt til. Sikkert flere som kjenner seg igjen.

Det være seg alt fra hundre strikkeprosjekter i alle farger og fasonger, til drivvedprodukter som produseres hjemme i kjelleren. Kjelleren er fristedet mitt. Her går jeg ned når jeg trenger en pause fra hverdagen. Hamre løs og få ut litt frustrasjon. Men ikke nødvendigvis. Her trer kreativiteten frem og skapergleden vises i alle de ferdigstilte prosjektene.


Jeg bygger drivhus av gamle vinduer i hagen. Og det er en selvfølge her hjemme hvertfall -å servere hjemmebakst til kaffepausen. Da må det bakes. Det bakes aldri liten porsjon må du tro. Alltid nok til å fylle på litt i fryseren i tilfelle jeg skulle bli fysen på noe godt. Gjerne sene kvelder etter minstemann har lagt seg og jobbinga er unnagjort. Når jeg syns jeg har fortjent litt ekstra ;)


Jeg simpelthen elsker hvetebakst -helst med vaniljekrem og masse melis. Ungene forguder marengsrullekake med bær, samt alles favoritt -brownie med jordbær og marengs på toppen. De går igjen i alle bursdager og. Men hva med en deilig plommesmuldrepai med is. Eller vannbakkels med krem og bringebær.Innimellom slagene med allerede pågående prosjekter, er det alltids tid til litt innvendig overflatebehandling. Samt at plenen skal fylles ut, og det skal lages inngjerding ute til kaninene. Skulle kanskje klippet denne plenen og.

Plenen klipper jeg gjerne en varm solskinnsdag. Med bikinien på slår jeg to fluer i en smekk. Bikini + svette+sol = sommerens brunfarge. Jeg har jo aldri tid til å slenge meg ned på solsenga og nyte de fine sommerdagene. Da gjelder det å være kreativ og løsningsorientert.

Funker hver gang.
Jeg hadde en helsikes jobb med senga til minstemann. Men så fantastisk gøy!

Det å bygge tretopphytte inne var et morsomt prosjekt. Bringe naturen inn -for hvorfor nyte den bare utendørs? Rustikk værutsatt treverk, fugl, og elg. Dette er naturens eie, men som like fint kan bli en god opplevelse innomhus. Bare ikke i levende format vel å merke.


Husker godt hvor jeg fant plankene som er bygget i fronten på hytta. Jeg kom over en gammel værbitt pall langs Mjøsa som jeg syns hadde et veldig fint preg. Men plankene satt dønn fast, og jeg kunne ikke få løs plankene med det verktøyet jeg hadde med meg. Jeg dro tilbake neste dag -med drillen min. Skrudde løs hver og en planke og tok de med hjem.

Folk trodde jeg hadde blitt gal!

Men sammen med det gamle fuglehuset fra hagen som ungene hadde ivaretatt, et elggevir fått av ei go venninne samt en eldgammel vindusramme jeg hadde stående -ble senga tidenes kuleste. Syns jeg da.


Men mye av det kule tar dessverre slutt noen ganger. Nå har minstemann naturlig nok vokst fra tretopphytta, og er ikke så gira på hyttelek lenger. Nå frister det mer med en "enklere" og større seng. Da er det bare å finne frem drillen igjen da. Reversere hele oppbyggingen jeg hadde for en stund siden. Tilbake til det opprinnelige. Jeg begynner å bli dreven med drillen nå.

Om ikke sønnen var den som hadde mest lyst på denne tretopphytta -men mer det att a mor sjøl hadde lyst til å bygge en. Så fikk vi da stor glede av den en liten stund.Drivhuset skulle hatt et strøk maling... Men jeg må bare innse at jeg ikke rekker med det i år. Og de stakkars kaninene må en stund til klare seg med det 3 etasjes selvbygde huset inne i kjelleren -under trappa. Etter opptørking av den 3 vannskaden hjemmet i år, og selv lagt nytt gulv på et av rommene som det var vannskade på tidligere i sommer, nedpakking, utvask og utflytting av 120 kvm 1 etg, rekker jeg nok ikke flere større prosjekter før snøen kommer. Kjære vene. Jeg er jo under etablering av egen bedrift også. Håpet er jo at det vil bli mange kommende prosjekter inn til bedriften -bare i noe større omfang. Så vil tiden vise da om jeg klarer å holde meg til èn ting av gangen.


Trenger å prioritere tiden min bedre fremover. Fokusere på de riktige tingene. Så nå går jeg inn i en ny epoke med å bo i minihus. Miniminihus. Ass in one room.

Fantastisk spennende tid i vente.


Men over til neste prosjekt. Skulle gjerne strikket ferdig den kofta jeg begynte på i fjor.....

203 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page